Besøk av Stine Ness fra Leger Uten Grenser

Fredag 28. september fikk vi besøk av Stine Ness fra Leger Uten Grenser, som jobber som logistiker der. En logistiker i Leger Uten Grenser sørger for at prosjektet fungerer så effektivt så mulig, sørger for innkjøp av det som trengs i en tur i felt, sikrer vanntilførsel, renser vann, kontruerer avfallsposter og mye annet praktisk arbeid.

For å bli logistiker i Leger Uten Grenser må man ha:
- Gode lederegenskaper
- Erfaring med opplæring og veiledning
- Kunne flytende engelsk, fransk og andre språk er en fordel
- Evne til og bo og jobbe i team
- Stor toleranse og fleksibilitet
- Ha evne til å samarbeide med mennesker fra andre kulturer
- God ordenssans og evne til å organisere og prioritere arbeidsoppgaver
- Ha stå-på evne og initiativ, og ha evne til å løse problemer

Mange tror vel kanskje at for å kunne jobbe i felt hos Leger Uten Grenser må man være lege eller sykepleier. Men i Leger Uten Grenser er 50 % helsepersonell, mens resten har andre viktige jobber som økonomisk administrator, bioingeniør, farmasøyt, koordinator, psykolog og logistiker. Man kan lese mer om disse yrkene og hva som er kravene på dem her: http://legerutengrenser.no/Jobb-for-oss/Jobb-i-felt

Stine Ness har jobbet i Leger Uten Grenser siden 2009. Hun hadde et foredrag på 45 minutter der hun fortalte om sine opplevelser fra da hun jobbet i felt i Liberia, Haiti og Libya. Hvor grusomt de hadde det i disse landene gikk veldig inn på oss, og vi blir utrolig inspirerte av alt Stine Ness og Leger Uten Grenser har gjort for mennesker i nød.

Det var jo noe helt annet å høre fra en person som har opplevd tingene selv enn å bare lese om det, og jeg tror mange på skolen har blitt inspirert til å gjøre en forskjell her i verden etter besøket.

Husk at:

Oppmerksomhet er makt. Men stillhet dreper.

- Selma, Dorthea, Marie og Henrik.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Glemte kriser 2012

Glemte kriser 2012

15, Bergen

Velkommen til vår blogg! Vi er fire elever som vil informere om glemte kriser i verden. Målet vårt er å sette fokus på dette via media, for færre dør når flere vet! Vi kan kontaktes på: glemtekriser2012@hotmail.no

Kategorier

Arkiv

hits